Viete, aké výhody vám prinesie kúrenie infrapanelmi?

Kúrenie infrapanelmi sa stáva čoraz obľúbenejším spôsobom vykurovania interiéru. Je to pre jeho ekologický i ekonomický prínos. Čo všetko môžete od tohto typu vykurovania očakávať a aké sú jeho výhody? Odpovede na vás čakajú v nasledovnom článku.

Tepelná pohoda, ktorá vás dostane

Je vám často zima a cítite chlad vnikajúci cez okná či iné presklené plochy alebo múry vašej domácnosti? Aj pri optimálnej teplote v interiéri môžete mať pocit, že by ste mali pridať na kúrení ešte niekoľko stupňov?  Riešením môže byť práve infrakúrenie.

Infrakúrenie na rozdiel od ostatných typov vykurovania ohrieva priamo predmety v miestnosti, od ktorých sa následne ohrieva vzduch. Teplo tak pocítite takmer okamžite po zapnutí. Tento typ vykurovania má aj iné výhody:

  • Nedochádza k prúdeniu vzduchu, ako pri iných typoch vykurovania, čo znižuje prašnosť. Kúrenie infrapanelmi je preto vhodnou voľbou pre alergikov.
  • Nehrozí riziko vzniku plesní. Keďže infrapanely ohrievajú a vysúšajú aj steny miestnosti, nedochádza ku kondenzovaniu vlhkosti.
  • Teplota v celej miestnosti je rovnomerná — nedochádza k výrazným rozdielom medzi teplotou pri zemi a pri strope. Rozdiel teplôt sa pohybuje v rozmedzí len 1 °C.
  • Infrakúrenie prináša úsporu nákladov. Teplo sa nerozptýli do okolia ale akumuluje sa v nábytku, podlahe a stenách. Okrem toho nedochádza k jeho stratám v rozvodoch celej sústavy kúrenia.
  • Každý infrapanel môžete ovládať samostatne. Pre zvýšenie teploty v jednej miestnosti nemusíte pridať na kúrení v celom dome.
  • Okrem ceny infrapanelov už na vás nečakajú žiadne náklady na komín, kotol, technickú miestnosť, rozvody v podlahe alebo stenách a podobne.
  • Infrapanely sú výbornou voľbou tiež pre prístavby — nebudete musieť investovať do rozširovania súčasných rozvodov tepla. Postačí len dokúpiť samostatné panely.

Umiestnenie infrapanelov

Infrakúrenie ponúka variabilitu dizajnov, materiálov a požadovaného výkonu. Môžete si ich preto kúpiť v prevedení doslova šitom na mieru vašim potrebám. Zvoliť si môžete tiež preferovaný spôsob umiestnenia: na strop, do podhľadu alebo na stenu. Dôležité je len vybrať miesto, z ktorého budú sálať na čo najväčšiu časť priestoru. Infrapanely neumiestňujte pod okno ako klasické radiátory, vyberte miesto s čo najlepším pokrytím miestnosti. Najmenej vhodným je umiestnenie oproti oknu. Teplo by tak nebolo celé akumulované v stenách, ale unikalo by do okolia.

admin

Webstránka:

www.novyprojekt.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@novyprojekt.sk