Záhradné paravany pre vaše súkromie

Paravany sa spájajú najmä s interiérom, ale svoje miesto majú aj v záhrade. Využijete ich v prípade, že chcete získať viac súkromia, alebo vizuálne oddeliť jej úžitkovú a oddychovú časť. Poradíme vám, aké paravany sa najviac hodia do exteriéru.

Prečo využiť paravan na záhrade?

Paravan vám poskytne určité súkromie, a zároveň môže skrášliť záhradu. Ak záhradu s niekým zdieľate, môžete si ju takto vkusne predeliť. Paravan vás zachráni aj v prípade, že nemáte plný plot a nechcete, aby mali susedia a okoloidúci perfektný prehľad o tom, čo robíte a o čom sa rozprávate. Toto riešenie je navyše finančne dostupné a dá sa vyrobiť aspoň sčasti svojpomocne. Paravan tak bude vyzerať presne podľa vašich predstáv a bude v dokonalom súlade s vašou záhradou.

Materiál paravanu

Paravan, ktorý bude umiestnený v exteriéri, musí byť odolný voči poveternostným vplyvom. Ideálnym materiálom je drevo, ktoré sa do záhrady hodí zrejme najlepšie. Vonkajšie paravany si môžete kúpiť aj v kombinácii s vyvýšeným záhonom. Patríte k zručným domácim majstrom? Potom si môžete drevené paravany ľahko vyrobiť. Stačí iba spraviť drevenú konštrukciu. Výplň môže tvoriť tŕstie alebo prútie, prípadne kov. Vyhnite sa tkaninám, ktoré poveternostným vplyvom dlho neodolajú. Drevenú konštrukciu môžete nechať porásť aj popínavými, celoročne zelenými rastlinami. Na drevené mriežky zasa môžete zavesiť kvetináče s farebnými kvetmi. Súkromie vám dopraje aj hliníková stena, ktorá však nemusí každému ulahodiť svojím vzhľadom.

Netradičné paravany  

Pred zvedavými zrakmi vás dokáže uchrániť aj viazaný vinič. Nemusíte ho pritom nutne sadiť do zeme. Ak máte balkón postačí aj vinič v kvetináči. Potom ho už iba stačí vyviazať ku stropu alebo ku inej konštrukcii. Rovnako to bude fungovať aj s inými popínavými rastlinami. Použiť môžete aj vysoké kvetináče do ktorých zasadíte tŕstie, bambus alebo inú rastlinu. Radi recyklujete staré veci? Druhú šancu môžete dať dreveným okeniciam alebo starým dverám. Aj z nich môžete spraviť štýlový a originálny paravan.

admin

Webstránka:

www.novyprojekt.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@novyprojekt.sk