Betónové ploty si obľúbite

Nevzhľadné betónové ploty, ktoré kedysi obkolesovali záhrady, hospodárske budovy či domy, sa v ničom neponášajú na rôznorodosť dizajnov, z ktorých si dnes môžete vyberať. Tento typ plota vás ale nepoteší len svojím vzhľadom. Má aj iné výhody.

Betónové ploty sú bezúdržbové

Ak sa rozhodnete pre betónový plot, nebudete sa oň vôbec musieť starať. Netreba ho natierať, strihať ani odstraňovať hrdzu, ako je to v prípade kovových či drevených plotov. Tento typ plota vekom nemení svoje vlastnosti a bude preto stále dobre vyzerať. Navyše má dlhú životnosť — až 40 rokov a výborne odoláva poveternostným podmienkam. Dobrá odolnosť je zaistená špeciálnym zložením betónu. Oproti bežnému betónu je totiž pružnejší. O stabilitu sa stará oceľová armatúra.

Široký výber dizajnov

Betónový plot si môžete vybrať v modernom aj klasickom dizajne. Na trhu nájdete prevedenie, ktoré výborne zapasuje k vidieckemu domu so záhradou aj domu postavenému v modernom mestskom štýle. Na výber máte z mnohých farebných prevedení. K dispozícii sú rôzne imitácie kameňa a dokonca aj dreva alebo tehly. Plot tak vyzerá veľmi prirodzene a výborne zapadne do akéhokoľvek prostredia. Dekoratívna časť plotu pritom môže byť len z jednej strany alebo aj z oboch.

Jednoduchá montáž

Betónové ploty sa skladajú z betónových dosiek, stĺpikov a koncových stĺpikov. Postavíte ich systémom ukladania jednotlivých dosiek veľa seba s minimálnym zásahom do terénu. Medzi dosky sa nasúvajú betónové stĺpiky a koncové stĺpiky. Výsledná výška plota sa bude pohybovať od 1 do 3 metrov.

Pri inštalácii dbajte na to, aby plot neprekážal okoliu. Iste by nemal zhoršovať výhľad na križovatke a nesmie zasahovať na pozemnú komunikáciu. Dôležité je tiež dodržať výšku plota napríklad v radovej zástavbe. Oplotenie by nemalo svojím tvarom ani veľkosťou narušiť charakter samotnej stavby ani okolia, ale vhodne ich dopĺňať.

admin

Webstránka:

www.novyprojekt.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@novyprojekt.sk